Seminar „Noviteti u Informiranju Potrošača o Hrani“

Poštovani/a,

zadovoljstvo nam je pozvati Vas na seminar pod nazivom „Noviteti u informiranju potrošača o hrani“ u organizaciji Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ i  Ministarstva poljoprivrede. Seminar će se održati u utorak, 09. veljače 2016. godine, s početkom u 10,00 sati u Velikoj dvorani NZJZ „Dr. Andrija Štampar“, Mirogojska cesta 16.

Program

9:45 – 10:00
Prijava sudionika

10:00 – 10:15
Pozdravna riječ: prof. dr. sc. Branko Kolarić, dr. med., voditelj Odjela za sustave sigurnosti hrane Službe za epidemiologiju i dr. sc. Adela Krivohlavek, dipl. ing., voditeljica Službe za zaštitu okoliša i zdravstvenu ekologiju

10:15 – 11:15
Izlaganje: Noviteti u informiranju potrošača o hrani – dr. sc. Sanja Kolarić Kravar, dipl. ing. (Uprava kvalitete hrane i fitosanitarne politike Ministarstva poljoprivrede)

11:15 – 11:30
Rasprava

 

Seminar je namijenjen zaposlenima u laboratorijima za analizu hrane, zaposlenicima koji rade na provođenju tečajeva higijenskog minimuma te osobama koji rade u subjektima u poslovanju s hranom (SPH). Također, na seminar pozivamo i potrošače jer je deklaracija osobna karta prehrambenog proizvoda, a čitanje ili ne čitanje iste govori o svijesti potrošača na kojoj je uvijek potrebno raditi.
Svaka hrana koja se na tržištu nalazi u originalnom pakiranju sukladno Uredbi o informiranju potrošača o hrani 1169/2011 mora imati jasno vidljivu i čitljivu deklaraciju na hrvatskom jeziku. Iako se zakonski propisi koji reguliraju označavanje, reklamiranje i prezentiranje hrane, smatraju najsloženijim propisima u području sigurnosti hrane, to je jedinstveni način komuniciranja između potrošača i proizvođača hrane. Proizvođač, s jedne strane nudi potrošaču svoj proizvod i želi ga uvjeriti da je upravo on najbolji izbor dajući mu niz informacija o proizvodu, dok s druge strane, potrošač bira proizvod koji mu se čini najprihvatljivijim obzirom na kvalitetu i cijenu (više možete pročitati u našem e-časopisu “Zdravlje za sve”).

Seminar boduje Hrvatska komora zdravstvenih radnika sukladno Pravilniku. Ulaz je slobodan.

http://www.stampar.hr/hr/novosti/seminar-noviteti-u-informiranju-potrosaca-o-hrani-09-veljace-2016