Održan sastanak predstavnika HKZR-SR DSI sa predstavnicima institucija koje provode obrazovanje zdravstvenih radnika djelatnosti sanitarnog inženjerstva

Na inicijativu Hrvatske komore zdravstvenih radnika – Strukovnog razreda za djelatnost sanitarnog inženjerstva, 18.siječnja 2013. godine, u hotelu “Palace” u Zagrebu, održan je sastanak s predstavnicima Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, Zdravstvenog veleučilišta u Zagrebu i Zdravstvenog učilišta u Zagrebu.

Teme sastanka odnosile su se, između ostalog, na analizu postojećeg te razmatranje mogućeg unaprijeđenja obrazovanja zdravstvenih radnika djelatnosti sanitarnog inženjerstva na području RH te u odnosu na članice EU-a, usklađenost akademskog/stručnog nazivlja, kompetencije zdravstvenih radnika djelatnosti sanitarnog inženjerstva, mogućnost zapošljavanja nakon završenog obrazovanja itd.

Ovaj prvi sastanak navedenih sudionika ocijenjen je vrlo uspješnim te je rezultirao i s nizom zaključaka, a što predstavlja osnovu za daljnju intenzivniju suradnju.