Javnozdravstvena Tribina ”Hranom do Zdravlja”

Poštovani,

pozivamo Vas na javnozdravstvenu tribinu koja će se održati u utorak, 24. veljače 2015. godine s početkom u 18,30 sati u prostorijama Gradske vijećnice Grada Rijeke na adresi Korzo 16.

Tribinu organizira Odjel socijalne medicine Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ kao doprinos obilježavanju „Dana bolesnika“. Kako je ovogodišnji krovni moto Svjetske zdravstvene organizacije „Osigurajmo zdravu hranu“ (Food Safety), ovom tribinom želi se doprinijeti osvješćivanju važnosti zdrave prehrane u promicanju zdravlja i prevenciji bolesti.

Tribina je dio ciklusa javnozdravstevnih tribina “Zdravstvena pismenost” – suradničkih aktivnosti  Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ, Povjerenstva za zaštitu prava pacijenata PGŽ i Odjela gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Rijeke, a u sklopu Županijskog zdravstvenog prioriteta “Zdravstvena pismenost”.

Predavači:

Helena Glibotić Kresina, dr.med., voditeljica Odjela socijalne medicine, Nastavni zavod za javno zdravstvo PGŽ: “Živjeti zdravo”

doc.dr.sc. Sandra Pavičić Žeželj, dipl.ing., voditeljica Odsjeka za unapređenje prehrane, Nastavni zavod za javno zdravstvo PGŽ: „Zdrava prehrana – što je to?“

Svjetlana Gašparović Babić, dr.med., voditeljica Odsjeka za zdravstveni odgoj i promociju zdravlja, Nastavni zavod za javno zdravstvo PGŽ: „Prevencija kardiovaskularnih bolesti u Primorsko-goranskoj županiji“

Damir Perman, nast. kuharstva, Ugostiteljska škola Opatija: Primjeri dobre prakse – „Doručak u službi zdravlja“

Tribina se boduje sukladno propozicijama Hrvatske liječničke komore i Hrvatske komore zdravstvenih djelatnika.

Javnozdravstvena tribina Hranom do zdravlja 24.02.2015. – POZIV