15. Konferencija Medicinskih Sestara i Tehničara i 1. Konferencija Zdravstvenih Profesija

Riječ dobrodošlice

 

Poštovani,

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na 15. konferenciju medicinskih sestara i tehničara i 1. konferenciju  zdravstvenih  profesija  u organizaciji Zdravstvenog veleučilišta.

Međunarodna konferencija pod zajedničkim nazivom „Izazovi zdravstvenih profesija u novoj epohi“ održati će se od 28. do 29. travnja 2016. godine u Grand Hotelu Adriatic u Opatiji.

Posebni dignitet ovogodišnjoj konferenciji omogućavaju i pokroviteljstva Ministarstva znanosti obrazovanja i športa RH, Ministarstva zdravlja RH, Hrvatske komore medicinskih sestara, Hrvatske udruge medicinskih sestara, Hrvatske komore zdravstvenih radnika i svih njenih strukovnih razreda kao i Hrvatske komore fizioterapeuta.

Zdravstveno veleučilište kao najstarija i najrespektabilnija visokoškolska ustanova u obrazovanju zdravstvenih djelatnika ove godine obilježava  svečanu obljetnicu 50. godina kontinuiranog rada i postojanja pa tako na simboličan način osigurava i svim sudionicima da budu naši počasni uzvanici.

Na tragu smo velikih promjena u realizaciji strateškog određenja i razvoja Zdravstvenog veleučilišta. Pretvaranje stručnih programa u sveučilišne programe, formiranje sveučilišne ustanove (fakulteta) s misijom visokog obrazovanja u više različitih zdravstvenih profesija samo su neki od ciljeva veleučilišta. Osposobljavanje sadašnjih i budućih studenata po visokim standardima za najsloženije zadatke i postupke u zdravstvu, stvaranje konkurentnih kadrova na tržištu rada kao važne pokretačke snage smatramo i našim doprinosom razvoju društva znanja i jednakih mogućnosti. Zdravstveni sustav u cjelini, a posebice zdravstvene profesije kao njegov najvrjedniji segment našle su se, nakon što je svijet zakoračio u 21. stoljeće, pred brojnim izazovima nove epohe o čijim aspektima želimo progovoriti tijekom trajanja obje Konferencije.

U dobroj vjeri i s ciljem rasprave o temama koja se rjeđe otvaraju kao i traženju odgovora na izazove koje donosi suvremena epoha, uz tradicionalnu otvorenost prema otvorenim i slobodnim temama pozivamo Vas da svojim znanjem, iskustvom i promišljanjima pomognete uspješnoj realizaciji tema ovogodišnjeg skupa:

  • Izazovi zdravstvenih profesija u novoj epohi

  • Promocija izvrsnosti na primjerima dobre prakse

  • Slobodne teme  

Prijavljene sažetke (do 300 riječi) za sudjelovanje na konferenciji potrebno je dostavitido 01.03.2016. na e-mail adresu opatija2016@zvu.hr.

Integralne tekstove prihvaćenih radova potrebno je dostaviti unutar 20 dana od primitka obavijesti o prihvaćanju sažetka, a najkasnije do 31.3.2016. od kojih će odabrani radovi biti objavljeni u Časopisu JAHS (www.jahs.eu) nakon provedenog propisanog recenzentskog postupka.

 Kako bi konferencija bila što uspješnija očekujemo i Vaš stručni doprinos.

Dekan
Dr.sc. Aleksandar Racz

link: http://www.zvu.hr/sestrinstvo/index_pravi.htm

Prva obavijest: Prva-obavijest-Izazovi-zdravstvenih-profesija (pdf*)